Projecten van Schut

Project:

Grasmat Almere City

Omschrijving:

Bij voetbalclub Almer City hebben we in 2018 deze prachtige grasmat gelegd. Zie ook onderstaande tekst:

 

Echt gras in het station van Almere City FC

Misschien had u het al gezien. De prachtige groene nieuwe grasmat in het Yanmar Stadion van Almere City. En groen is in dit geval ook echt groen, want de club is onlangs overgestapt van kunstgras naar natuurgras.

De voordelen van natuurgras zijn talrijk. Allereerst is het milieuvriendelijker dan kunstgras. Bovendien absorbeert echt gras warmte en het zorgt voor een betere waterafvoer. En, niet onbelangrijk, als je een sliding maakt op natuurgras krijg je geen brandplekken op je huid, zoals dat bij kunstgras wel het geval is. Bovendien stond over kunstgras de laatste jaren een discussie omdat het gezondheidsrisico’s met zich mee zou kunnen brengen.

Almere City heeft gekozen voor topkwaliteit gras dat voldoet aan strenge selectiecriteria. De aanleg is verzorgd door Schut Groenvoorziening uit Apeldoorn. Een klein bedrijf met een groen hart, dat de nodige ervaring heeft op dit gebied en per jaar door heel Nederland zo’n tien stadions van een nieuwe grasmat voorziet. Naast het aanleggen van grasvelden kan je trouwens ook voor bosonderhoud, tuinaanleg en –onderhoud bij Schut Groenvoorziening terecht.

Ondanks dat de oude kunstgrasmat van Almere City  is verkozen tot de beste in de eerste divisie, is het bestuur van de club tegemoet gekomen aan de wensen van de spelers en de trainers om weer op echt gras te gaan voetballen. Die oorspronkelijke ondergrond lijkt weer terrein te winnen, want er is een beweging gaande, met steun van oud profvoetballers en –coaches om de oude vertrouwde grasmat weer in ere te herstellen.


Volgend project

Sluit project